A mungóbab az egyik legjobb növényi eredetű fehérjeforrás. Esszenciális aminosavakban, antioxidánsokban és tápanyagokban gazdag.
A mungóbab (Vigna radiata) a hüvelyesek családjába tartozó apró zöldbab. Ősidők óta termesztik. Míg Indiában őshonos, a mungóbab később elterjedt Kínában és Délkelet-Ázsia különböző részein.
A mungóbab hihetetlenül sokoldalú, általában salátákhoz, levesekhez és rántásokhoz fogyasztják. Mivel a mungóbab egészséges, ízletes és sokoldalú, érdemes felvenni az étrendbe.
- Magas tápanyagtartalmú
- Könnyen emészthető
- Támogatja az emésztési funkciókat
- Antioxidáns
- Alacsony glikémiás index
- Csökkentheti az étvágyat
- Csökkentheti a puffadást
- Javíthatja a bélflóra állapotát
- Növelheti a vas szintet a vérben
- Csökkentheti a száraz bőr jelenséget
Amiért érdemes a BioMenü BIO Mungóbabot választanod: Bio; Vegán; Természetes anyagokból; GMO mentes; Zsírszegény; Telített zsírtól mentes; Alacsony cukortartalmú; Élelmi rostban gazdag
Javasolt felhasználás, adagolás:Bármilyen feltét köreteként.
Egy adag ízlés szerint.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös helyen, gyermekek számára hozzáférhetetlen módon
Összetevők: 100% bio hántolt, felezett mungóbab. Nyomokban gabonaféleségeket, földimogyorót, dióféléket, szóját és szezámmagot tartalmazhat.
Összetevők táblázata
Energia |
1316 kJ/314 kcal |
Zsír |
1,5 g |
- amelyben telített zsírsav |
0,4 g |
Szénhidrát |
42 g |
- amelyben cukor |
3,2 g |
Rost |
18 g |
Fehérje (protein) |
24 g |
Só |
0,01 g |
Átlagos értékek. Táplálkozási információinkat rendszeresen felülvizsgáljuk.
