Chlorella alga – egy értékes élelmiszer
A chlorella kivételesen széles választékát nyújtja a vitaminoknak, ásványi anyagoknak, egyéb tápanyagoknak és az aminosavaknak.
Így segíti a Chlorella a szervezet működését:
- Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéshez.
- Kiváló tápanyagforrás, rengeteg fontos vitamint, ásványi anyagot és egyéb tápanyagokat tartalmaz.
- Támogatja a szervezet anyagcsere folyamatait.
- Támogatja a máj egészségét
- Az alapvető tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása
- Segíti a természetes méregtelenítő folyamatotokat a szervezetben
- Segít fenntartani a normál vastagbél működést
- Támogatja az egészséges bélflóra fenntartását
Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
Az alga az élet forrásának, a tengernek az ajándéka a XXI. század embere számára. Olyan aminosavak, proteinek és vitaminok esszenciája, amelyek kitűnően kiegészítik az egyoldalúan táplálkozó emberek étrendjét Az algák között is kiemelkedő a Chlorella és a Spirulina, a smaragdzöld, illetve a kékeszöld alga. Mindkettő tökéletes összetételű tápanyag. Szárazanyag-tartalmuknak 40-60%-a kis molekulájú, így igen könnyen emészthető. Teljes értékű fehérjék, ezért vegetáriánusok aminosavak pótlására jól beilleszthetik őket étrendjükbe. Ez az alga (Chlorella vulgaris) tartalmazza az összes növény közül a legtöbb klorofillt. Japánban és Thaiföldön termesztik elsősorban. Ezen kívül vitaminok és ásványi anyagok széles választékét nyújtja.
Mi található meg a Chlorella algában?
Az élelmiszerekre vonatkozó vizsgálatok mai szintjén is ki tudunk mutatni számtalan összetevőt, ami ebben a mikroalgában megtalálható. A legfontosabbak:
• Kitűnő minőségű protein (fehérje) ami sokkal koncentráltabb és emészthetőbb, mint bármelyik állati eredetű fehérje. A Chlorella 58%-a protein!
- Az összes ismert B-vitamin, beleértve a B-12 vitamint is, ami pedig szinte egy növényben sem található meg.
- C-vitamin, E-vitamin, Ásványi anyagok: kalcium, magnézium, cink, kálium és társaik…
- Nyomelemek, Omega-3 zsírsavak, és gamma-linolsav (GLA)
- Mukopoliszacharidok: A sejteket tartja/ragasztja össze, az ízületekben a csontvégek egymáson való könnyű elmozdulását teszi lehetővé.
- Béta-karotin: az A-vitamin elővitaminja, amiből az emberi szervezet éppen a szükséges mennyiségben állít elő magának A-vitamint
- Nukleinsavak (RNS és DNS), ami a sejtépítésben játszik fontos szerepet
- Klorofill