Konyhai felhasználása során lenyűgöző eredményeket érhetünk el vele. Ételeink kókuszos aromájának köszönhetően ínycsiklandozó ízűvé varázsolhatóak. Az akár 30 méteres magasságot is elérő kókuszpálma őse Ausztrália és India területére tehető. Azért találkozhatunk legfőképpen a tengerpartokon kókuszligetekkel, mert a növény kedveli a sós vizet és a meleg hőmérsékletet. Az idők során az „égig érő fa” vagy a „mennyek fája” kifejezéssel is illeték a kókuszt, melynek olaja csak megnevezésében különbözik a kókuszzsírtól.
A Nature Cookta VCO Kókuszolaj az első sajtolásból nyert szűz zsiradék. Nagyszerűen használható süteményekhez, muffinokhoz, kelt tésztákhoz egyaránt. A vegyszermentesen készített alapanyag szilárd állapotában fehér színű, folyékony állapotában pedig áttetsző. A magyarországi gyártású termék enyhén kókuszos, édes íze miatt előszeretettel fogyasztják az édesség utáni vágy csökkentésére is. Rendkívül gazdaságos, hiszen szűrés után, akár többször felhasználható ételeinkhez. A kókuszolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Magyarországi gyártású termék.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3385 kJ /823 kcal Zsír: 100 ml amelyből: – telített zsírsavak 92 ml Szénhidrát: 0 ml amelyből: – cukrok: 0 ml Fehérje: 0 ml Só: 0 ml
Tartalmaz: 100% tisztaságú hidegen sajtolt kókuszolaj
Kiszerelés: 250 ml