A Nature Cookta Útifű maghéj liszt kiemelkedő tisztaságú és költséghatékony termék, számtalan felhasználási lehetőséget biztosít a konyhában. Mártásokhoz, ételek sűrítéséhez, sütemények, tortakrémek készítéséhez is utánozhatatlan összetevő.
A népszerű útifű maghéj: A Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos növényt egyiptomi vagy indiai bolhafűnek is nevezik. A homokos, mediterrán vidékek lakója, az ajakosvirágúak rendjébe, az útifűfélék családjába tartozik. Korábban a bolhafüvek különálló nemzetséget is kaptak, melynek neve Psyllium génusz volt. Ez az egynyári egyiptomi bolhafű szárazságkedvelő, nagyon kevés csapadékkal is megelégszik. Évszázadokkal ezelőtt is hasznosították a gyógyászatban megszárított magját és a maghéját is. A növény leveleiből teát és salátát is készítettek. Az utak uralkodójaként számon tartott egyiptomi útifű az 1900-as évek elején már az európai emberek életében, mindennapjaiban is egyre meghatározóbb szerepet töltött be.
Útifű maghéj liszt a konyhában: A Nature Cookta Útifű maghéj liszttel készíthet kenyereket, péksüteményeket. Rendkívüli folyadék felszívóképességgel bír, mely tulajdonságát számos étel elkészítésénél is kamatoztatni tudja, legyen szó főzelékek, mártások, szószok sűrítéséről vagy zselés állagú finomságok készítéséről. Tetszés szerint ízletes pudingokat alkothat. Alkalmazásával nem csak tökéletesebb állagot tudunk minden ételnél varázsolni, hanem az elkészített fogások ezzel a különleges liszttel rostban gazdagok is lesznek. Fontos, hogy alkalmazása mellett megfelelő mennyiségű vizet is fogyasszunk.
A kísérő folyadék grammonként 30 ml.
Az útifű maghéj liszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: útifű maghéj liszt
Kiszerelés: 250 gramm