Ugyanúgy hasznát vehetjük a sütemények, palacsinták készítésénél, mint a kenyerek, pékáruk sütésénél. Készítésekor vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a szőlő magjából, ezután lisztté őrlik az így kapott, olajtalanított pelletet.
A Nature Cookta Szőlőmag finomőrlemény, mely kevésbé finom szemcsés párjához, a szőlőmagliszthez hasonlóan beilleszthető a paleolit étrendbe is. Már az ókori görögök is különbözőképpen használták fel ezt a gyümölcsöt: éretlen, érett és aszalt állapotában egyaránt. Károly Róbert felesége, Erzsébet királyné pedig az aromás gyümölcsből kölnit készített, melyért Amerikában és Európában is rajongott. A szőlő beltartalmára vonatkozóan több kutatás is irányult, többek között Dr. Szent Györgyi Albert, Nobel-díjas tudósunk is foglalkozott vele.
A Nature Cookta Szőlőmag finom-őrleményt leginkább sütéshez ajánljuk, hiszen nagyon finom süteményeket, palacsintákat készíthetünk belőle. Ilyenkor ajánlatos a liszt 3%-a helyett használni az őrleményt. Fonott kalács készítésekor akár a kakaó egy részét is helyettesíthetjük vele. A finom szemcséjű port használja fel kenyerekhez, péksüteményekhez is! Kivételes beltartalma miatt bármely modern étrendben megállja a helyét, sportolóknak is kifejezetten ajánlott. A szőlőmag finom-őrlemény fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Javasolt napi bevitel: 3-5 g/nap
Tartalmaz: 100% szőlőmag őrlemény
Kiszerelés: 250 gramm