Ezzel a természetes sűrítőszerrel/ adalékanyaggal többé nem ördöngősség a lekvárfőzés sem. Házilag készített gumicukorral kedveskedhetünk szeretteinknek, ha a Nature Cookta Special Pektint beszerezzük. Segítségével a lekvárfőzés is lerövidíthető, a hozzáadott édesítő pedig csökkenthető. A gyorsabb elkészítés lehetővé teszi, hogy a gyümölcsök tápértéküket is koncentráltabban megőrizzék.
A pektin előfordulása: A növényi, természetes eredetű pektint kiváló sűrítőanyagként tartják számon. Koncentrációja más és más a különböző gyümölcsöknél. A kevésbé rostos gyümölcsök (málna, ribizli, eper) kevesebbet rejtenek magukban, mint a birsalma, szilva vagy a sárgabarack. Az élelmiszeriparban előszeretettel alkalmazzák az éretlenebb gyümölcsöket (savanykás almát), melyeknek a pektintartalma is még magasabb. Az érési folyamat során ez az érték azonban folyamatosan csökken. Gyakori a citrusfélékből való előállítása is. Henri Bracconot által 1825-ben feljegyzett pektin a kocsonyásodásért felel. Ezt a régiek is felismerték, amikor egy-egy befőzésnél az alacsonyabb pektin-koncentrációjú gyümölcsökhöz az állag javítása érdekében magasabb tartalmúakat adtak.
A pektin a konyhában: A tartósítás a tartósítószereken és a technikán is múlik. Ma már olyan fenomenális, természetes eredetű segédanyagok állnak a rendelkezésünkre, mint a Nature Cookta Special Pektin. A főzési idővel a gyümölcsök tápanyagértéke csökken. A rövidebb elkészítés miatt ez a termék megoldást jelenhet erre a problémára. Az egyik leghasznosabb konyhai alapanyaggal módfelett ízletes lekvárok, dzsemek, zselék készíthetőek. Ez az értékes heteropoliszacharid lehetővé teszi, hogy könnyedén és gyorsan elérjük a kívánt, kocsonyás állagot. Segítségével otthon is elkészíthetjük a gyerekek kedvencét, a gumicukrot.
A pektin fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% citruspektin
A 2019.03.16. és utáni minőségmegőrzési idővel ellátott Nature Cookta Pektin termék már új alapanyagunk, mely még erősebb zselésítő hatással rendelkezik, s még gazdaságosabb kiszerelést jelent! Így már kevesebb pektin hozáadásával is elérhetjük a kívánt állagot. Míg korábban 80 gramm Nature Cookta Special Pektin körülbelül 11-16 kilogramm gyümölcshöz volt elegendő, addig most akár 20-25 kg-hoz is elégséges. A felhasznált mennyiség függ személyes ízlésünktől, hogy milyen állagú finomságot is szeretnénk készíteni, valamint attól is, hogy milyen gyümölcs a nyersanyagunk hozzá.
Kiszerelés: 80 gramm