Az Erdélyben bányászott parajdi sóban számos ásványi anyag és nyomelem megtalálható. A külső behatásoktól védett só az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, bányászata kézzel történik. Parajd, mint a Kárpát-medence egyik legfontosabb bányászati helye már a rómaiak korában ismert volt. A helyi lakosok 1562-ig szabadon rendelkeztek az erdélyi kinccsel. A parajdi só értékét mutatja, hogy különböző adókat vetettek ki rá és a szállítási útvonalak kialakulására is nagy hatással volt.
A Nature Cookta Parajdi Étkezési Sóval a hagyományos asztali sót válthatjuk ki. A minőségi, nem jódozott alapanyag alkalmazásának számos előnye van. Nem rejt magában csomósodásgátló szert és adalékanyagot sem. Ízesítsük ezzel a természetes tisztaságú sóval a húsokat, salátákat. Gazdag ízvilágot kapunk, ha a halakat, baromfihúsokat elősózzuk. Ajánlott a Nature Cookta étkezési sóval tartósítani a káposztát, így levele ropogós marad. Főzéskor és sütéskor is bátran használjuk mindenféle típusú étel ízesítésére.
A terméket száraz helyen tárolja és olyan anyagoktól távol, amelyektől idegen szagot vehet át, mert károsan befolyásolhatják minőségét.
A parajdi só fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% parajdi só
Kiszerelés: 1000 gramm