A hagyományos kristálycukorral szinte teljesen megegyező módon használható édesítőt szerezhet be, amely prémium minőségű xilitet tartalmaz. Különlegessége, hogy a Finnországból származó alapanyagnak 7-es a glikémiás indexe. A világszerte széles körben elterjedt cukorpótló nem génkezelt alapanyag. A 100%-ban természetes xylitol számos növényben is megtalálható. Felfedezése német és francia kutatókhoz köthető.
Ez az alapanyag körülbelül 80-100%-ban ugyanolyan édesítőerővel bír, mint a háztartási cukor. Ezért a sütés-főzés folyamán a receptben megadott cukormennyiséget bátran alkalmazhatjuk a xilit használata esetén is. Fontos tudni, hogy a nyírfacukor nem tud a különböző gombákkal összekapcsolódni, így önmagában nem alkalmas kelt tésztás ételek készítéséhez.
A Nature Cookta Nyírfacukor egy 100%-ban faalapú cukorpótló, melyet természetes nyírfából és bükkfából tudnak kivonni. Az Európai Uniós szabályoknak megfelelően ellenőrzött termék mindennapos használata a candidásoknak, pco-soknak, low-carb diétázóknak is egyaránt ajánlott. Fogyasztását nem csak a szervezetünk hálálja meg, hanem ínycsiklandóan finom ételeket, italokat, lekvárokat készíthet belőle. Fontos tudni, hogy kisállatok, főként kutyák, nem fogyaszthatnak nyírfacukrot!
Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású! Érdemes eleinte kisebb mennyiségekben hozzászoktatni szervezetünket.
A nyírfacukor fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% nyírfacukor
Tápanyagtartalom 100 gramm termékben: Energia: 1004 kJ/240 kcal Zsír: 0 g amelyből telített zsírok:0 g Szénhidrát: 100 g amelyből cukrok: 0 g amelyből poliolok: 100 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Finnország
Kiszerelés: 500 gramm