Az olajok már az ókori birodalmak életében is jelentős szerepet töltöttek be, melyeket szakrális és étkezési célra is használtak. Folyamatosan kutattak olyan növények után, amelyek a hidegebb időjárással is megbirkóznak, így találtak rá a mandulára is. A rózsafélék családjába tartozó csonthéjas kivonata az idők során kivívta magának azt, hogy az egyik leggyakrabban használt konyhai alapanyagként tartsák számon.
A Nature Cookta Mandulaolaj különleges kiegészítője lehet olyan desszerteknek, amelyekhez illik a csonthéjas termés íze. Pralinék, sütemények és marcipánok kitűnő hozzávalója, de saláták ízesítésére is kiváló. A paleolit táplálkozásban is jelentős szerepet betöltő alapanyag sütéshez is tökéletesen alkalmas.
A Nature Cookta Mandulaolaj enyhén édes íze nagyon jól passzol a hallal, csirkével és a kacsával is. Ezt az összetevőt használjuk fel, ha gyümölcssalátákat vagy a keleti konyha ételeit szeretnénk elkészíteni. A desszertek, mártások, pácok, hideg levesek, szószok és dipek elengedhetetlen hozzávalója.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
A mandulaolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Figyelem! A mandulaolaj fogyasztása nem javasolt a diófélékre érzékenyeknek!
Átlagos tápérték 100 g termékben: Energia: 3751 kJ/ 896 kcal Zsír: 100 g amelyből telített zsírsavak: 8 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalmaz: 100% mandulaolaj
Kiszerelés: 250 ml