Kíméletes, eljárás során készítik, melyből minden tartósítószert és vegyi anyagot száműznek. Tartályban ülepítik, szűrik, végül palackozzák.
A mák történelme: Az emberek a mágikus mákot használták, ha esőt akartak fakasztani, ha a jövőt firtatták, valamint a mákszemek szolgáltak eszközként a termékenység varázslások során is. Emiatt szórták a megszentelt magokat a földekre vagy dobták az ifjú házasokra. A görögök virágát Afrodité istennővel azonosították, az egyiptomiak pedig fehér lótusznak és az öröm növényének nevezték el. Hazánkban úgy tartották a néphit szerint, hogy a szerencsét és a bőséget hozta el annak, aki fogyasztott belőle. Olaját a festők is előszeretettel használták a különböző színek kikeveréséhez lassú száradása miatt. Egyes európai országokban a mákszemeket csak a péksütemények díszítésére használják.
A mákolaj a konyhában: A mákot eleinte fűszerként és nem alapanyagként használták. A belőle készített olaj azonban minden fogásnál megállja helyét a konyhában, legyen szó édes vagy sós, főzött vagy sütött ételekről. A Nature Cookta Mákolajat alkalmazza gyümölcslevesekhez, salátákhoz, péksüteményekhez. Telt íze nagyon jól érvényesül a lepényeknél, réteseknél, palacsintáknál, kuglófoknál, kalácsoknál. Pikáns ízvilágot érhet el, ha a halak készítésénél is felhasználja. Alacsony füstpontja (~120 °C) miatt magas hőfokú sütésekhez nem ajánljuk.
A mákolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3763 kJ/ 899 kcal Zsír: 99,86 g amelyből telített zsírok: 11 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0 g Só: 0 g
Tartalmaz: 100% mákolaj
Kiszerelés: 100 ml