Az egyik legrégebbi kultúrnövényünk régóta áll az ember szolgálatában, mint táplálékforrás. Az oroszoknál a böjti étel a kendermag és a borsó mellett lenmagból állt.
A görögök olyan lenmagos kenyeret sütöttek, melyet kukoricával kevertek el. Ennek az apró magnak az értékét a 8. századi frank uralkodó, Nagy Károly is felismerte: népét a lenmag fogyasztására ösztönözte.
A Nature Cookta Lenmagliszt önmagában és más maglisztekkel keverve is kiváló, konyhai alapanyag. Mivel a lenmag nagy mennyiségben képes felvenni folyadékot és zsiradékot, sűrítésre is alkalmas. Így ha édes tekercsek, kekszek sütésére használjuk, akkor a receptben előírtnál nagyobb mennyiségű folyadékra van szükségünk. A lenmag őrleményével kitűnő állagú cipókat, zsemléket és kifliket készíthet.
A lenmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% lenmagliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 1342 kJ/321 kcal, zsír: 18,88 g, amelyből telített zsírsavak: 8,88 g, szénhidrát: 4,64 g, amelyből cukrok 4,4 g, fehérje: 33,18 g, só: 0 g
Kiszerelés: 250 gramm, visszazárható talpastasakban