Akár 100%-ban helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget ezzel az alapanyaggal, de keverheti is más lisztekkel. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik rajonganak a gesztenye ízéért.
Készítésekor a gesztenyét első lépésként 45-50°C-on 15-20 napig szárítják, majd géppel hántolják. Eltávolítják a törmelékeket, majd átszitálják. Nem csak géppel, de kézzel is átválogatják; majd csak ezután őrlik finomra. Magyarországon főként Göcsejben és az Őrségben volt nagy hagyománya a gesztenyelisztből készült ételeknek, hiszen ezen a területeken nem termett meg a gabona. Az egyik legősibb és legismertebb olasz receptek között szerepel, a gesztenyeliszttel készített kenyérlepény (focaccia castagna).
A Nature Cookta Gesztenyeliszt kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánlott. Az olaszokhoz hasonlóan felhasználhatjuk különféle kásákhoz vagy a náluk népszerű castagnaccio süteményhez is, mely fenyőmaggal, rozmaringgal, mazsolával gazdagított finomság. Édeskés íze nagyon jól passzol a kekszekhez, palacsintákhoz és a kelt tésztákhoz.
Eredeti csomagolásában tárolva száraz, hűvös helyen tartandó! Főleg a nyári hónapokban felbontása után tartsa hűtőszekrényben 0-4°C között, óvja az élősködőktől.
A gesztenye a diófélékhez tartozik, ezért az arra allergiásoknak nem ajánlott a fogyasztása!
A gesztenyeliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% gesztenyeliszt
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1436 kJ/343 kcal
Zsír: 4 g
amelyből telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 76 g
amelyből cukor: 0 g
Fehérje: 6 g
Só: 0 g
Származási hely: Olaszország
Kiszerelés: 500 gramm