Sokban hasonlít az aszkorbinsavra, csupán egyetlen oxigénatommal tartalmaz többet nála. A citromsav teljesen természetes vegyület, a természetben nagy számban fordul elő különböző gyümölcsökben (főképp a citrusfélékben, eperben, és – a fekete áfonya kivételével – a bogyós gyümölcsökben).
Nem is gondolnánk, mennyi ételünkben szerepel ez a csodavegyület összetevőként: a készen kapható élelmiszerek dobozán az E330-as szám a citromsav élelmiszeripari jelöléseként funkcionál. A Nature Cookta Citromsav felhasználhatóságát tekintve a konyhatechnika több pontján is érdemes bevetni. Alkalmazásával gyümölcseink sokáig frissek maradhatnak, mivel gátolja az oxidációt, ezáltal sokkal lassabban barnulnak meg. A dzsemek és lekvárok készítése mellett az ételekhez adagolva meghosszabbítja azok tartósságát.
Napi bevihető maximum mennyisége nincs meghatározva, bátran ízesíthetjük citromsavval a nyári, hűsítő italokat, sorbeteket is. A citromsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% citromsav-anhidrát
Kiszerelés: 500 gramm