Az aszkorbinsavról kevesen tudják, hogy tulajdonképpen a C-vitamin egyik kémiai megnevezése. Az ősi tartósító módszerek között az erjesztés, savanyítás és a füstölés szerepelt, a nagy áttörést azonban a természetes aszkorbinsav felfedezése jelentette. Gazdaságos előállítása Reichstein és Grüssner nevéhez köthető.
A Nature Cookta Aszkorbinsav túladagolása nem lehetséges. Javallott az aszkorbinsav rendszeres használata a sütés-főzés során. Bevált konyhai tipp: kenyérfélék sütése során adjunk a tésztához egy kávéskanál aszkorbinsavat. Így könnyebben kezelhető, nyújthatóbb tésztát kapunk, sütés után kevésbé fog morzsálódni. A könnyed állagot úgy érhetjük el, ha az L-aszkorbinsav mellett szódabikarbónát is felhasználunk a sütéshez.
A befőzés során is kitűnően használható adalékanyag az étkezési aszkorbinsav, hiszen hozzáadásával megakadályozhatjuk a felhasznált gyümölcsök megbarnulását. A legfinomabb befőtteket, lekvárokat készíthetjük el a Nature Cookta Aszkorbinsav felhasználásával. Olyan lisztekhez is javasolt az alkalmazása, ahol a főzés során elszíneződhet az őrlemény (példuál a napraforgóbélliszt). Eritrittel elkeverve nagyon ízletes limonádé készíthető.
Az aszkorbinsav fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% L-aszkorbinsav
Kiszerelés: 250 gramm