ÚTIFŰ MAGHÉJ (PSYLLIUM)
Az útifű maghéj duzzadó rost, ami saját tömegénél 40x több vizet képes felszívni. Ezt a duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk használni, sütemények, kenyerek készítésénél, illetve sűrítésnél. A prebiotikus tulajdonságú természetes vízoldékony rost, támogatja a mikrobiomot és a jó emésztést. Alacsony glikémiás index értékkel rendelkezik és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Az útifűmaghéj többféle elnevezése is ismert: Plantago ovata, Ispagol, Psyllium, Bolhamag útifű.
- VISZKÓZUS, GÉLKÉPZŐ ROST
- MEGKÖNNYÍTI A BÉLMOZGÁST, AZ EMÉSZTÉST
- SEGÍT FENNTARTANI AZ EGÉSZSÉGES BÉLRENDSZERT
- BÉLFLÓRA TÁMOGATÓ
- GLUTÉNMENTES
- VEGÁN, PALEO
- GMO-MENTES, ADALÉKANYAG MENTES
- SEGÍT KONTROLLÁLNI A VÉR KOLESZTERINSZINTJÉT, ÉS CSÖKKENTI A VÉRZSÍROKAT TELÍTETTSÉGÉRZÉST OKOZ
- KIEGÉSZÍTI A DIÉTÁS ÉTRENDET
- SÜTÉSHEZ ÉS FŐZÉSHEZ IS
- HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL*
TERMÉSZETES EREDETŰ PREBIOTIKUS ROST
A természetes eredetű prebiotikus rost, segíti a bélmozgást és az emésztőrendszer működését. Gyengéden tisztítja a bélrendszert, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez és a székletképzéshez. Ideális kiegészítője a napi rostbevitelnek.
Oldhatóság szempontjából megkülönböztetünk vízben oldható és vízben oldhatatlan rostokat. Az útifűmaghéj 85%-a vízben oldható, emészthetetlen rostokat tartalmaz, amelyek relatív rezisztensek a vastagbél baktériumainak általi fermentációjának. Az útifűmaghéj akár a saját tömegének 40-szeresének megfelelő vizet tud felszívni.
ÚTIFŰMAGHÉJ A KONYHATECHNOLÓGIÁBAN
Az útifűmaghéj duzzadási képességét a konyhában is jól ki tudjuk aknázni, sütemények, kenyerek készítésénél, és sűrítésnél. A psyllium az egyik legjobb sikérhelyettesítő is, amivel a gluténmentes tészták gyúrhatóvá, formálhatóvá tehetőek. Használható palacsintakészítéshez, vagy akár joghurtba elkeverve, de kiváló kötőanyagként is funkcionál.
Nettó tömeg: 100 g
Összetevők: Útifű maghéj (Plantago ovata). *Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználása: Keverjen el 1 lapos evőkanálnyit (7 g) 2dl folyadékban és fogyassza reggeli és/vagy vacsora előtt. Főzéshez, sütéshez; sikérhelyettesítő. Folyadékkal érintkezve térfogata sokszorosára duzzad, kerülje fogyasztását amennyiben nyelési nehézségekkel küzd. Egyes gyógyszerek felszívódását gátolhatja, ezért azok bevétele előtt-után fogyassza 1-2 órával. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható.
Adagok száma a termékben: ~43
Átlagos tápérték 100 g termékben
|
Energia:
|
722 kJ/180 kcal
|
Zsír:
- ebből telített zsírsavak:
|
<0,1 g
|
Szénhidrát:
- ebből cukrok:
|
0,9 g
0,6 g
|
Élelmi rost:
|
85 g
|
Fehérje:
|
1,1 g
|
Só:
|
0,05 g
|
A termék dióféléket, szezámmagot, glutént feldolgozó üzemben készült.
Származási hely: India
Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
- A termék használata során, ügyeljen a fokozott folyadékfogyasztásra
- A termék 12 éves kortól alkalmazható
- A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával
- Inzulinfüggő cukorbetegnél az inzulin dózisánák megváltoztatására (csökkentésére) lehet szükség, ha a beteg étkezés közben alkalmazza a készítményt
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
- A termék folyadék nélküli használata fulladáshoz, felfúvódáshoz, nyelőcső, vagy bélelzáródáshoz, illetve a széklet szárazzá válásához vezethet