Natur Tanya® Magnézium-Biszglicinát 100 kapszula
A Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT bizonyítottan alacsony, mindössze 172,3 Dalton mérettel rendelkező, 100%-ban magnézium-biszglicinátból származó hatóanyag, növényi kapszulahéjban. A magas biohasznosulású aminosav kelát formájú magnézium forma már 3 éves kortól fogyasztható, jól tolerálható, nem okoz gyomorpanaszokat és hosszú távon keresztül is biztonságos. A családi kiszerelésben (90+10 db növényi kapszula) elérhető termékünk, akár 100 napra elegendő mennyiségű magnéziumot nyújt.
- AKTÍV HATÓANYAGTARTALOM 100% MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT
- KELÁTOLT SZERVES MAGNÉZIUM, IGAZOLT DALTON MÉRET (172,3)
- ELLENÁLLÓ A GYOMOR SAVAS KÖZEGÉVEL SZEMBEN
- NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT, HASMENÉST, GÁZKÉPZŐDÉST
- VEGÁN FORMULA, NÖVÉNYI KAPSZULAHÉJJAL VALÓ FORMULÁZÁS
- LAKTÓZ ÉS GLUTÉNMENTES
- FÜGGETLEN LABORBAN BEVIZSGÁLT ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ!
- CSALÁDI GAZDASÁGOS KISZERELÉS, AKÁR 100 NAPRA ELEGENDŐ MENNYISÉGGEL
- 90 DB+ 10 DB AJÁNDÉK KAPSZULÁVAL
Magas biohasznosulású szerves magnézium, a család minden tagjának!
A Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT akár 100 napra elegendő, a család minden tagjának jut belőle. A termék 3 éves kortól biztonságosan alkalmazható, NEM OKOZ GYOMOR-BÉLRENDSZERI PANASZOKAT, JÓL TOLERÁLHATÓ. A szervetlen magnézium-formák (pl. magnézium-oxid) alkalmazása sokszor kellemetlen tüneteket okoz, ennek hátterében az úgynevezett ozmotikus hasmenés áll, ami a felszívódás elégtelensége esetén jelentkezik (az ozmotikusan aktív, fel nem szívódott magnézium a vastagbélbe jutva vizet tart vissza, a következmény folyadékbeáramlás, hasmenés).
A napi adagok kiporciózására használd a Natur Tanya® Vitamintartót, amely 5 rekeszes praktikus tárólórészének köszönhetően ideális választás egy 5 fős nagycsalád számára is.
MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT BIOHASZNOSULÁS
A magnézium biohasznosulása több tényezőtől függ, ezek közül az egyik legfontosabb az, hogy szerves vagy szervetlen a forma. AZ AMINOSAV KELÁTOLT SZERVES FORMÁJÚ MAGNÉZIUM MAGASABB BIOHASZNOSULÁSSAL PÁROSUL A SZERVEZETBEN. Ugyanakkor stabilitási állandókkal is rendelkezni kell, amelyek hatékonyak. Ezért igen stabilnak is kell lennie a kötéseknek, hogy megőrizze ezeket a tulajdonságokat és védelmet biztosítson. Ráadásul a ligandumnak is, a szervezet számára hasznosíthatónak kell lenni és ez a glicin esetében teljesen igaz, hiszen ezzel az aminosavval kelátolják a magnéziumot.
A másik fontos tényező a biohasznosuláshoz a vízoldhatóság. ÁLTALÁNOSSÁGBAN ELMONDHATÓ, HOGY A SZERVES MAGNÉZIUMFORMÁK (PL.: MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT) VÍZOLDHATÓSÁGA JOBB, A SZERVETLEN MAGNÉZIUM FORMÁKKAL (PL.: MAGNÉZIUM-OXID) ÖSSZEHASONLÍTVA. [Forrás].
Az oldhatósághoz kapcsolódó másik kulcsfontosságú elem, az a tény, hogy a víz erősen kötődik a magnéziumionokhoz, a
mely felelős a magnézium-pótlás gyakori mellékhatásáért, a hasmenésért.
A harmadik szempont a biohasznosulásnál a Dalton méret. TERMÉKÜNK ALACSONY MOLEKULATÖMEGŰ HATÓANYAG, BIZONYÍTOTTAN 172,3 DALTON MÉRETTEL, AMI BIZTOSÍTJA A MAGAS BIOHASZNOSULÁST. A magnézium összetevőnek viszonylag elég kicsinek kell lennie (minimum
A fenti mechanizmus tekintetében a magnézium-biszglicinát előnye háromszoros, amelyek az alábbiak szerint írható le:
- Először is, KELÁT ÁLLAPOTBAN A MAGNÉZIUMION SEMLEGES, és nem növeli az ozmózis nyomást a bélben. A túl sok ion megnöveli az ozmotikus nyomást a bélben, ami a bél lumenébe történő vízáramlást okozza, azért, hogy felhígítsa ezeket az ionokat és csökkentse koncentrációjukat, ezáltal laza székletet vagy hasmenést okozva.
- Másodszor, A PH CSÖKKENÉSE, AMELYET A GLICIN PUFFERKAPACITÁSA OKOZ, javítja a hidratációt és ezáltal a magnézium felszívódását. Ez minimálisra csökkenti a hasfájást és javítja a magnézium-biszglicinát tolerálhatóságát.
[Forrás]
- Harmadszor, A MAGNÉZIUM DALTON MÉRETE BEFOLYÁSSAL VAN A BIOHASZNOSULÁSRA, a kisebb Dalton méretű magnézium magasabb biohasznosulással párosul, valóban bekerül a véráramba, így a biológiai hozzáférhetősége hatékonyabban tudja elérni a tervezett egészségügyi előnyöket.
Milyen tényezők befolyásolják a magnézium felszívódását és szükségletét?
- a fitinsav negatívan befolyásolhatja a magnézium biohasznosulását
- az élelmi rostban gazdag élelmiszerek szintén csökkenthetik a magnézium biohasznosulását
- a foszfátok is szintén negatív módon hatnak a magnézium hasznosulására
- előfordulhat, hogy bizonyos stresszhelyzetek, valamint az alacsony magnéziumbevitellel járó állapotok (pl. fogyókúra, szigorú diéta) következtében szervezetünk magnéziumszintje lecsökkenhet
- alacsony csont ásványi anyag-sűrűség megnövelheti a magnézium szükségletet
- számos gyógyszer negatív befolyásolhatja a szérum magnézium szintet
[forrás:
https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/efsa_rep/blobserver_assets/ndatolerableuil.pdf;
https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2015.4186,
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5926493/pdf/IJE2018-9041694.pdf ]
A szoptatás időszakában egy jelentős magnéziumvesztéssel lehet számolni a kiválasztott anyatejjel, ez napi 25-28 mg-ot jelent, emiatt 50-55 mg-al több magnéziumpótlás javasolt naponta.
A szervezetünk teljes magnéziumtartalmának kb. 30%-a az izomban található. Kimerítő fizikai aktivitás közben jelentős mennyiségi verejtéket és ezzel értékes ásványi anyagokat, elektrolitokat veszthetünk, többek között magnéziumot, amely az emberi testben a 4. legnagyobb mennyiségben előforduló esszenciás minerália (és 2. leggyakrabban előforduló sejten belüli kation), ezért ebben az esetben fontos gondoskodni a megfelelő magnéziumellátottságról.
[forrás: https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.2903/j.efsa.2015.4186, Kerksick, C. M., Wilborn, C. D., Roberts, M. D., Smith-Ryan, A., Kleiner, S. M., Jäger, R., Collins, R., Cooke, M., Davis, J. N., Galvan, E., Greenwood, M., Lowery, L. M., Wildman, R., Antonio, J., & Kreider, R. B. (2018). ISSN exercise & sports nutrition review update: research & recommendations. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 15(1), 38. https://doi.org/10.1186/s12970-018-0242-y]
Hogyan lehet ellenőrizni a megfelelő mértékű magnézium ellátottságot?
- szérum/plazma magnézium-koncentráció
- vörösvérsejt magnézium-koncentráció
- magnézium vizelettel történő kiválasztása
- egyéb
A magnézium ellátottság ellenőrzésére a szérum magnéziumkoncentráció a leggyakrabban alkalmazott biomarker, amelyet vénából vett vérmintából állapítanak meg (a szakirodalom szerint a normál magnéziumkoncentráció a szérumban 0-7-1 mmol/l), azonban mindegyik módszernek lehetnek bizonyos korlátai.
[Forrás]
A magnézium több, mint 300 enzim működéséhez szükséges, ami hozzájárul:
- A FÁRADTSÁG ÉS A KIFÁRADÁS CSÖKKENTÉSÉHEZ
- AZ IDEGRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ
- NORMÁL PSZICHOLÓGIAI FUNKCIÓ FENNTARTÁSÁHOZ
Ezen kívül a magnézium hozzájárul az elektrolit-egyensúly és az egészséges fogazat fenntartásához, a normál izomműködéshez, részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál csontozat fenntartásában, szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben és a sejtosztódásban.
Laborban bevizsgált termék! Glutén-, és laktózmentes!
A Natur Tanya® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT független, akkreditált laborban bevizsgált készítmény, minden esetben MEGFELEL AZ EURÓPAI UNIÓS EGYSÉGES SZABÁLYOZÁSNAK, a határértékek alatt marad, ezért lisztérzékenység (cöliákia) és laktózintolerancia esetén is alkalmazható.
A gluténmentességre vonatkozó jelenleg érvényben levő határértéknek nemhogy megfelel a termék gluténtartalma, hanem FELE annak, kimutatási határ alatt van. De ha ez nem lenne elég, a laktóztartalom TIZEDE a vonatkozó határértéknek, számszerűsítve ez 0,002 g laktóz/100 g terméket jelent.
- Laktóztartalom alkalmazott vizsgálati módszer: Megazyme K-LOLAC (2018)
- Gluténtartalom alkalmazott vizsgálati módszer: RIDASCREEN®FAST Gliadin R7002 (2018)
A termék hosszú távú alkalmazása is biztonságos. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 9001:2015 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.
KIKNEK ÉS MIKOR AJÁNLJUK A NATUR TANYA® MAGNÉZIUM-BISZGLICINÁT TERMÉKÜNKET?
- azoknak, akik 100% magnézium-biszglicinátból származó szerves magnéziumot keresnek
- kiegyensúlyozott lelkiállapot (normál pszichológiai funkció) támogatására
- kimerültség, fáradtság, levertség esetén
- stresszes életmód esetén
- magnéziumhiányos személyeknek
- fogyókúrázóknak, diétázóknak
- várandósoknak
- sportolóknak
- idősebb korosztálynak
- stresszes, túlhajszolt életvitel esetén
- cukorbetegeknek
- megnövekedett magnézium-szükséglet esetén
Nettó tömeg: 94 g (90+10 db)
Összetevők: szerves magnézium (magnézium-biszglicinát), növényi kapszulahéj (hidroxipropil-metil-cellulóz), tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).
Adagolási javaslat: Gyermekeknek napi 1, felnőtteknek napi 2 kapszula, lehetőleg étkezések közben, bő vízzel lenyelve. A kapszula por tartalma, annak szétnyitásával belekeverhető gyümölcslevekbe.
Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.
Adagok száma a termékben: 50-100
Hatóanyag a napi adagban
|
1 kapszulában
|
2 kapszulában
|
Szerves magnézium (magnézium-biszglicinátból)
|
100 mg (26,67 %*)
|
200 mg (53,33%*)
|
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték. Laktóztartalom: < 0,1 g/100
740 mg magnézium-biszglicinát, amely 100 mg aktív magnéziumnak felel meg.
Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
- A termék alkalmazható vérhígítók használata esetén
- A termék 3 éves kortól alkalmazható
- A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
- A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában
OGYÉI ny.sz: 27789/2021
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó!
Natur Tanya® Mákliszt 250g
A Mákliszt 250g egy paleo- és testsúly csökkentő étrendbe beépíthető népszerű alapanyag, magas ásványi anyag és alacsony szénhidrát tartalmú liszthelyettesítő. Összetevői hozzájárulnak az erősebb csontozat kialakításához, a csontsűrűség javításához. Ásványai – vastartalma! -, rostanyagai, fehérjéi szellemi és fizika erőnlétet biztosítanak, és kiveszik részüket a vércukorszint szabályzásból, az emésztőrendszeri tisztításból és az immuntámogatásból.
A mákot mindenki ismeri!
„Homokszerű állag, gyönyörű sötétszürke színnel, ami sütés során szinte kék lesz! Úgy néz ki, mint a gránit, mégis olyan puha.”
A mák vagy tudományos nevén a Papaver somniferum egy kicsi, ovális alakú, palaszürke vagy fehér színű magocska, amely a mák növény gubójában nő. A mákszemek nem narkotikusak, szemben az ópiummák növényének nedvével. Gazdag tápanyagforrás, óriási a tápértékkel, mely számtalan egészséget támogató tulajdonsággal rendelkezik, éppen ezért ősidők óta használják a népgyógyászat különböző egészségügyi problémák kezelésére.
De, mi a mákliszt?
Nemcsak a mákszemek tesznek jót az egészségnek, a szemekből kinyert mákolajnak szintén magas a tápértéke. A mákliszt az olaj előállítása során készül, a mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. Alacsony olajtartalmának köszönhetően kiválóan használható lisztként, mivel nincs jelen benne hőre érzékeny olaj, így bátran süthetünk vele. Ráadásul, ha mák helyett máklisztet használunk, nem lesz mákos a mosolyunk!
Mákliszt a konyhában
Ez a paleo- és testsúlycsökkentő étrendben népszerű alapanyag, magas ásványi anyag és alacsony szénhidrát tartalmú liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Jól helyettesíti a darált mákot is!
Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel
Hozzávalók:
3 egész tojás
100 g kókuszcukor
3 evőkanál kókuszzsír
½ teáskanál szódabikarbóna
120 g mákliszt
gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
1 csésze víz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól.
Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész.
Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába.
Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet.Süsd 30 percig.
Összetevők: 100% mákliszt
A beltartalmi érték táblázat tájékoztató jelleggel 100 g lisztre vonatkozik.
Energia
|
1297/310 kJ/kcal
|
Zsír
|
16,79 g
|
-telített zsírsavak
|
1,64 g
|
Szénhidrát
|
5,14 g
|
-cukrok
|
4,95 g
|
Fehérje
|
34,61 g
|
Só
|
0,05 g
|
Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 1-2 evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!
Figyelmeztetés: Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát és mogyorót tartalmazhat.Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kiszerelés: 250g