Kurkuma, Indiai sáfrány vagy sárga gyömbér
"A kurkuma a sáfrányra emlékeztető termény; bár ténylegesen nem olyan, mint a sáfrány, de hasonló célokra éppúgy megfelel" Marco Polo
Az aranysárga port valóban használhatjuk a drága sáfrány helyett, sőt ő adja a mustár és a curry fűszerkeverék aranyló sárga színét is. Narancsos-gyömbéres íze, kissé csípős, itthon főként rizsek, bab, burgonya, lencse és zöldségételek fűszerezésénél ismert, és az indiai konyha épít rá. Egy késhegynyi mennyiségű kurkuma ételekhez, vagy teához adva nem csak kulináris élvezet, de fel is frissít, és jó hatással van az emésztésre.
Tudtad?
Az indiai nők első számú szépségápolója a kurkuma por, melyet egy kis vízzel és liszttel elkeverve pakolásként használnak bőrük fiatalságának megőrzésére.
Összetevők: 100% Őrölt Kurkuma
Kiszerelés: 100g