Tápanyagok tárháza diéta során is!
Gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és számos egészségügyi előnnyel bír
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- Tápanyagokban gazdag
- Magas antioxidánstartalom
- Fokozhatja az immunitást
- Támogathatja a szív egészségét
- Javíthatja az emésztőrendszert
- Támogathatja a szem egészségét
- Javíthatja a haj és a bőr egészségét
- Finom, sokoldalú és könnyen felvehető diéta
A világ egyes részein a mangót (mangifera indica) a „gyümölcsök királyának” hívják. Nagy, csonthéjas magja van. A mangó Indiában és Délkelet-Ázsiában őshonos, több mint 4000 éve termesztik. Többszáz féle mangó létezik, mindegyik egyedi ízű, alakú, méretű és színű.
Ez a gyümölcs nem csak finom, hanem lenyűgöző táplálkozási profillal is büszkélkedhet. Tény, hogy tanulmányok a mangót és tápanyagait összefüggésbe hozzák olyan egészségügyi előnyökkel, mint például a jobb immunitás, emésztőrendszer és látás, valamint bizonyos ráktípusok alacsonyabb kockázata.
A mangó alacsony kalória-, mégis magas tápanyagtartalmú – különös tekintettel a C-vitaminra, amely támogatja az immunitást, a vas felszívódását, a növekedést és a regenerálódást.
A mangó több mint egy tucat különféle típusú polifenolt tartalmaz, beleértve a mangiferint, amely különösen hatékony. A polifenolok a testben antioxidánsként működnek.
A mangó kiváló forrása a folsavnak, számos B-vitaminnak, valamint az A, C, K és E vitaminoknak - ezek mindegyike hozzájárul az immunitás fokozásához.
A mangó magnéziumot, káliumot és mangiferin antioxidánst tartalmaz, amelyek mind támogatják az egészséges szívműködést.
A mangó emésztő enzimekkel, vízzel, élelmi rosttal és egyéb vegyületekkel rendelkezik, amelyek elősegítik az emésztőrendszer egészséges működését.
A mangó luteint, zeaxantint és A-vitamint tartalmaz - amelyek támogatják a szem egészségét. A lutein és a zeaxantin védelmet nyújthat a napfény ellen, míg az A-vitamin hiánya látási problémákat okozhat.
A mangó C-vitamint tartalmaz, amely rugalmasságot biztosít a bőrnek, megakadályozza a megereszkedést és a ráncok kialakulását. Ezenkívül A-vitamint is szolgáltat, amely szükséges a haj egészségéhez.
A mangó polifenolok leküzdhetik az oxidatív stresszt, amely a vastagbél-, tüdő-, prosztata-, emlő- és csontrákhoz kapcsolódik.
A mangó vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban gazdag, számos egészségügyi előnnyel bír, beleértve a potenciális rákellenes hatásokat, valamint a jobb immunitást, az emésztőrendszer, a szem, a bőr és a haj egészségét.
Adagolás: izlés szerint
Nyersen fogyasztható vagy étel összetevőként használható.
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetétel: 100% bio mangó darabok
Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok
- Bio
- Vegán
- Természetes anyagokból
- GMO mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Allergénmentes
- Gluténmentes
- Mesterséges színezékmentes
- Tartósítószermentes
- Zsírmentes
- Telített zsírtól mentes
- Nátriummentes/Sómentes
Tápanyag-információ
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
251 kJ/60 kcal |
Zsír |
0,4 g |
- amelyben telített zsírsav |
0,1 g |
Szénhidrát |
13,7 g |
- amelyben cukor |
13,7 g |
Rost |
1,6 g |
Fehérje (protein) |
0,8 g |
Só |
1 mg |