A kendermagok optimális forrásai a zsírsavaknak, beleértve az omega 3-6-9-et és a létfontosságú ásványi anyagokat is. A kendermag két fő fehérjéje az edesztin és az albumin. Ezek a kiváló minőségű tároló fehérjék könnyen emészthetőek és táplálkozási szempontból jelentős mennyiségű aminosavat tartalmaznak. A hagyományos keleti orvostudomány és a klinikai vizsgálatok azonosították a kendermagot funkcionális élelmiszerként és fontos élelmiszerforrásként. A nyers kendermagok közül a legjobb minőségűeket kézzel válogatják ki, majd természetes vízzel tisztítják.
A bio kenderfehérje magas fehérjetartalmú, amely esszenciális aminosavakat tartalmaz. Ritka az az élelmiszer, amelyben mind a 22 aminosavat megtaláljuk. Ez magába foglalja azt a 8-at is, amit a szervezetünk önmagától nem tud termelni tehát táplálékokból kell magunkhoz vennünk. Található még benne több antioxidáns, valamint rengeteg vitamin és ásványi anyag. A kender fehérjéi a globuláris fehérjék, az edestin és az albumin. Magas fehérjetartalma miatt egyre népszerűbb a sportemberek és az aktív életmódot folytatók között.
Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai
- idegrendszeri támogatás
- a normális vérnyomás fenntartása
- normál izomfunkció
- a fáradtság és a fáradékonyság csökkenése
- elektrolit egyensúly
- energiatermelő anyagcsere
- fehérjeszintézis
- oxigén szállítása a testben
- normális pszichológiai funkció
- az immunrendszer támogatása
- csontok és fogak karbantartása
- sejtosztódási folyamat
- normális kognitív funkció
- vörösvérsejtek és hemoglobin képződése
Adagolás: izlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen
Összetétel: 100% bio kendermagliszt (cannabis sativa)
A cannabis sativa L magja, a kendernek egy kábítószermentes kannabisz változata.
Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok
- Bio
- Vegán
- Természetes anyagokból
- GMO mentes
- Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
- Mesterséges színezékmentes
- Tartósítószermentes
- Telített zsírban szegény
- Omega-3 zsírsavakban gazdag
- Alacsony cukortartalmú
- Fehérjében gazdag
- Élelmi rostban gazdag
- Nátriummentes/Sómentes
Tápanyag-információ
|
Egységenként (100 g) |
Energia |
1680 kJ/401 kcal |
Zsír |
9,0 g |
- amelyben telített zsírsav |
1,0 g |
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav |
1,0 g |
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav |
7,5 g |
Omega 3 zsírsav (Linolénsav) |
5,7 g |
Omega 6 zsírsav (Linolsav) |
1,8 g |
Szénhidrát |
2,0 g |
- amelyben cukor |
2,0 g |
Rost |
41,0 g |
Fehérje (protein) |
33,0 g |
Só |
0,0 g |
B1-vitamin (Tiamin) |
0,9 mg |
B2-vitamin (Riboflavin) |
0,3 mg |
B3-vitamin (Niacin) |
5,0 mg |
B6-vitamin |
1,0 mg |
B9-vitamin (Folsav) |
150 μg |
E-vitamin |
0,6 mg |
Kalcium |
150,0 mg |
Foszfor |
1000,0 mg |
Vas |
15,0 mg |
Réz |
1,9 mg |
Kálium |
440,0 mg |
Magnézium |
470,0 mg |
Mangán |
9,7 mg |
Cink |
7,2 mg |